Soorten haardhout

Berken haardhout

Haar witte barst is waar het berkenhout bekend om staat. Ook is het één van de meest zachte houtsoorten. Hierdoor is dit berkenhout uitermate geschikt voor de wat kleinere haarden en kachels.
Het hout zorgt ervoor dat u uw vuur gemakkelijk aankrijgt en het al heel snel veel warmte afgeeft. Tenslotte staat ook het berkenhout garant voor een prachtig vlammenspel. 

  • Zachte houtsoort
  • Veel warmte in korte tijd
  • Zeer schone verbranding
  • Zeer mooi vlammenspel
  • Stookt tegelijk met 2 à 3 blokken
  • Voor kleine kachels en haarden
  • Heerlijke geur
 

Essen haardhout

Essenhout is eigenlijk geschikt voor iedere kachel of haard. De harde houtsoort zorgt voor weinig geknetter en heeft een zachte, gezellige vlam. 
Doordat wij het hout voor u drogen kunt u het na onze bezorging direct stoken. Het is hierdoor gemakkelijk aan te steken, terwijl u toch nog kunt genieten van een hoog rendement. 

Haagbeuk haardhout

De Haagbeuk is de hardste houtsoort van allemaal. Het weegt dan ook meer dan alle anderen. Hierdoor zal het hout niet ploffen in uw haard, maar juist langer meegaat in uw haard en gelijkmatig zal branden. Daarnaast is de barst van het Haagbeuk haardhout heel schoon en dun. Het voordeel hiervan is dat de raampjes van uw haard langer schoon zullen blijven en u uw vuur gemakkelijker en sneller aan zult krijgen.
Ten slotte is de Haagbeuk ook nog eens één van de minst vervuilende haardhoutsoorten en zorgt het voor een dansend vlammenspel in uw haard. Mede om deze redenen is deze soort het meest gebruikte haardhout in Duitsland. 

Eiken haardhout

De hardheid van het eikenhout zorgt ervoor dat het hout extra lang brandt, met ook nog eens een erg hoog rendement. Het feit wat eikenhout écht onderscheidt van alle andere haardhoutsoorten is haar geur. Wanneer u kiest voor eikenhout bent u namelijk naast een mooi, traditioneel vlammenspel ook nog eens verzekerd van een overheerlijke geur in uw huis.